De term Circadiaanritme zegt je misschien niks, maar van je biologische klok heb je vast wel al gehoord. Dit genetisch bepaalde en dus aangeboren mechanisme regelt allerlei lichamelijke functies met een bepaalde periodiciteit. Niet alleen bij mensen, maar ook bij planten en dieren. Zo heb je bijvoorbeeld jaarlijkse ritmes (vogeltrek of voortplantingsgedrag van veel dieren), maandelijkse ritmes (menstruatiecyclus) en ook de dagelijkse ritmes of circadiaanritmes (‘circa dies’ betekent ‘de hele dag rond’ in het Latijn).

Circadiaanritme en de Huid

Onze huid wordt gestuurd door zo’n circadiaanritme. Om het eenvoudig te houden: overdag moet je huid beschermd worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ’s nachts gaat ze in herstelmodus. Het is dus belangrijk om jouw huidverzorging hierop aan te passen. De producten van Circadia zijn speciaal ontwikkeld om je huid optimaal te verzorgen volgens de circadiaanritmes. Wil je weten wat het uitgebreide gamma van Circadia kan betekenen voor de biologische klok van jouw huid? Maak dan snel een afspraak.

Unieke Behandelingen en Peels

Circadia heeft enkele unieke behandelingen die inwerken op deze circadiaanritmes of de gevolgen van een verstoord ritme kunnen aanpakken. Deze kunnen eveneens ingezet worden voor een mooie aanvulling van je huidige behandelingen of producten.

Doet jouw behandeling niet wat ze moet doen? Dan is het tijd om te SWiCH-en! De SWiCH™ behandeling werd ontwikkeld om de optimale uitstraling van de huid te herstellen zonder de beschadiging of hersteltijd van reeds bestaande peeltechnieken.

Met de Oxygen Rx behandeling kan er op een snelle en pijnloze manier een ideale hoeveelheid zuurstof worden toegevoegd aan de huid. De antibacteriële werking zorgt ervoor dat ze uiterst doeltreffend is voor acne en vette huid, terwijl opklarende en vaatvernauwende eigenschappen kalmerend werken bij spatadertjes en rosacea. Oxygen Rx helpt ook bij het stimuleren van de collageenproductie.

Daarnaast zijn er ook milde en sterke peels in het gamma met mooie resultaten en minimale risico’s. Zo is er onder meer de eigenhandig ontworpen MandeliClear Peel waar de basis zich focust op een Jessner Peel, maar die dankzij een unieke amandelzuurtoevoeging meerdere inzetgebieden heeft zoals donkere huidtypes, gevoelige huidtypes en pigmentatie.

Indien je toch een milder alternatief wil voor een chemische peeling, kan je altijd gebruik maken van een enzymenmasker. Een doeltreffende enzymenbehandeling doet de huid onmiddellijk stralen en maakt haar gezond door te helpen de dode huidcellen en andere onzuiverheden te verwijderen.

 Dr. Pugliese

Circadia werd opgericht door de gerenommeerde en wereldwijd erkende Dr. Peter T. Pugliese. Hij was de eerste arts van zijn kaliber om tientallen jaren van onderzoek te wijden aan het begrijpen van de huid. Ondertussen is de familie al drie generaties lang toegewijd om huidverzorgingsproducten naar een hoger niveau te tillen.

Recommended Articles

[instagram-feed]